Siirry suoraan sisältöön

Paistinpannukeksit: 15 minuutin resepti ilman uunia – täydellinen nopea herkku

Paistinpannukeksit: 15 minuutin resepti ilman uunia – täydellinen nopea herkku

Kun makeanhimo iskee eikä uunia jaksa lämmittää – paistinpannu pelastaa. Nämä pehmeät, rapeareunaiset keksit valmistuvat hetkessä – ja maistuvat vastaleivotuilta. 15 minuuttia, ja pöydässä on lämmin jälkiruoka – ilman odottelua.

Miksi paistinpannukeksit ovat nerokas idea?

Ei uunia – sopii kesällä, pienessä keittiössä tai kun haluat nopeaa. Keksit ovat pehmeitä sisältä, rapeita ulkoa – ja voit muokata makua mielesi mukaan. Vähemmän sotkua – yksi pannu riittää. Lapset rakastavat – helppo tehdä yhdessä.

Ainekset (2–3 annosta – tuplaa, jos haluat enemmän)

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 ml maitoa
  • 50 g voita (kylmänä)
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria (valinnainen)
  • ripaus suolaa
  • 0,5 rkl öljyä paistamiseen

Valmistus – helpompaa ei ole

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää kylmä voi kuutioina – murustele sormilla. Lisää muna ja maito – sekoita tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi (ei tarvitse vaivata pitkään). Muotoile pieniä palloja tai litteitä keksejä (noin 1 cm paksuja). Kuumenna pannu keskilämmöllä, lorauta öljyä. Paista 3–4 minuuttia per puoli – kunnes kultaiset. Nosta ritilälle tai lautaselle jäähtymään – ripottele halutessasi tomusokeria.

Paistinpannukeksit: 15 minuutin resepti ilman uunia – täydellinen nopea herkkuMakuvaihtoehdot – tee omasi

Suklaahippuja – lisää taikinaan 50 g paloja. Kanelia – ripaus kanelia ja ruskeaa sokeria. Sitruunaa – raastettua kuorta ja tilkka sitruunamehua. Pähkinöitä – rouhittuja hasselpähkinöitä tai manteleita. Suolainen versio – vähemmän sokeria, lisää juustoa tai yrttejä.

Vinkkejä, joilla keksit onnistuvat täydellisesti

Käytä kylmää voita – taikina pysyy paremmin kasassa. Älä paista liian kuumalla – keskellä raa’aksi jääminen vältetään. Anna taikinan levätä 5 minuuttia jääkaapissa – helpompi muotoilla. Paista pienissä erissä – pannu pysyy tasalämpöisenä. Tarjoile lämpimänä – vaniljajäätelön kanssa täydellistä.

Nämä pannukeksit eivät ole vain nopea herkku – ne ovat parempia kuin uunissa paistetut, kun haluat tuoretta heti. 15 minuuttia keittiössä – ja koko koti tuoksuu vastaleivotulta. Kokeile tänään – et enää halua odottaa uunin lämmitystä.

Tekijä

Moikka! Nimeni on Emilia – ja rakastan kerätä arjen pieniä oivalluksia, jotka saavat hymyn huulille ja elämän rullaamaan kevyemmin. Täällä jaan parhaat lifehackit, omituiset faktat ja ideat, jotka tekevät arjesta vähän taianomaisemman. Jos olet koskaan ajatellut “olisipa helpompaa tapa tehdä tämä”, niin täällä ehkä löytyy vastaus. Hypätään yhdessä mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *