Kotiin Reseptit Kotitekoiset sipsit – helpompaa ei voisi olla!

Kotitekoiset sipsit – helpompaa ei voisi olla!

by Emilia
Kotitekoiset sipsit – helpompaa ei voisi olla!

Haluatko herkutella rapeilla sipseillä ilman kaupan valmisversioita? Kotitekoiset sipsit valmistuvat uskomattoman helposti, ja tarvitset vain muutaman ainesosan. Tämä resepti on täydellinen, kun kaipaat nopeaa ja maukasta naposteltavaa perheen tai ystävien kanssa nautittavaksi. Määrät voit säätää sen mukaan, kuinka paljon sipsejä haluat valmistaa – kokeile ja ihastu!

Ainekset rapeisiin sipseihin

Kotitekoisten sipsien salaisuus piilee yksinkertaisuudessa. Tarvitset vain:

  • Perunoita
  • Suolaa
  • Öljyä (esim. oliivi- tai rypsiöljyä)
  • Mausteita (esim. paprikaa, valkosipulijauhetta, chiliä tai yrttejä)

Valitse kiinteitä perunoita, kuten yleisperunoita, jotta saat ohuita ja rapeita viipaleita. Mausteiden suhteen voit olla luova – kokeile rohkeasti suosikkimakujasi!

Kotitekoiset sipsit – helpompaa ei voisi olla!

Näin teet sipsit vaihe vaiheelta

  1. Valmista perunat. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne halutessasi (kuoren voi myös jättää, jos pidät rustiikkisemmasta lopputuloksesta). Leikkaa perunat ohuiksi, tasaisiksi viipaleiksi, esimerkiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Ohuemmat viipaleet takaavat rapeamman lopputuloksen.
  2. Mausta viipaleet. Laita perunaviipaleet kulhoon, pirskottele päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa sekä valitsemiasi mausteita. Sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit maustaa viipaleet vasta pellillä.
  3. Asettele pellille. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä perunaviipaleet siihen yhteen kerrokseen. Varmista, että viipaleet eivät ole päällekkäin, jotta ne paistuvat tasaisesti.
  4. Paista uunissa. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista sipsejä noin 10 minuuttia, mutta tarkkaile niitä – ohuet viipaleet voivat valmistua nopeammin. Kun sipsit ovat kullanruskeita ja rapeita, ne ovat valmiita. Ota pelti uunista ja anna sipsien jäähtyä hetki, jotta ne rapeutuvat lisää.

Kotitekoiset sipsit – helpompaa ei voisi olla!

Vinkkejä täydellisiin sipseihin

  • Ohuet viipaleet ovat avain. Mitä ohuempia viipaleita leikkaat, sitä rapeampia sipseistä tulee. Mandoliini on erinomainen apuväline tasaisten viipaleiden saamiseen.
  • Kokeile erilaisia mausteita. Klassisen suolan ja pippurin lisäksi voit käyttää esimerkiksi savupaprikaa, rosmariinia tai parmesaanijuustoa tuomaan lisämakua.
  • Tarkkaile paistoaikaa. Eri uunit ja perunaviipaleiden paksuus vaikuttavat paistoaikaan, joten pidä sipsejä silmällä, jotta ne eivät pala.

Nauti rapeasta herkusta

Kotitekoiset sipsit ovat täydellinen naposteltava elokuvailtaan, illanistujaisiin tai vaikka piknikille. Tarjoile niitä dippikastikkeen, kuten kermaviili-yrttidipin tai guacamolen kanssa, ja nautinto on taattu. Tämä resepti on niin helppo, että voit pyytää vaikka lapset mukaan kokkaamaan! Valmista iso kulhollinen, kutsu ystävät koolle ja herkuttele – nämä sipsit katoavat pöydästä hetkessä!

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti