Siirry suoraan sisältöön

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa: Helppo ja maukas arkiruoka koko perheelle

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa: Helppo ja maukas arkiruoka koko perheelle

Haluatko aterian, joka valmistuu melkein itsestään, täyttää kodin ihanalla tuoksulla ja maistuu koko perheelle? Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa on täydellinen valinta kiireiseen arkeen: broilerireidet saavat rapean, kultaisen pinnan, orzo-pasta imee itseensä kermaisen liemen kaikki maut ja parsakaali tuo raikkautta sekä väriä lautaselle. Kaikki yhdessä vuoassa – vain 20 minuuttia aktiiviaikaa käsilläoloa, loput hoitaa uuni hiljalleen. Jos orzoa ei löydy lähikaupasta, tilaa se helposti marketplacesta tai korvaa risottoriisillä. Neljälle hengelle, valmis tunnissa – tämä resepti on pelastus arki-iltoihin, kun haluat jotain lämmintä, ravitsevaa ja vaivatonta. Kokeile tänään ja ihastu: tämä voi nousta suosikiksesi heti ensimmäisellä kerralla!

Ainekset – yksinkertaista, mutta täynnä makua ja ravinteita

Resepti on suunniteltu neljälle, mutta skaalautuu helposti isommallekin porukalle. Tarvitset:

  • 4 broilerireittä (luullisia tai luuttomia, mielellään nahkoineen rapeuden takia)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä, jos haluat miedomman maun)
  • 1 iso porkkana (noin 150 g)
  • 200 g tuoretta parsakaalia (tai pakaste, sulata ensin)
  • 200 g orzo-pastaa (riisinmuotoista pastaa, joka imee maut täydellisesti)
  • 300 ml kiehuvaa vettä (tai kanalientä intensiivisempään makuun)
  • 200 ml kuohukermaa 20 % (tai ruokakermaa 10 %, jos haluat kevyemmän version)

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa on monipuolinen: lisää valkosipulia (2–3 kynttä murskattuna), paprikaa tai yrttejä kuten timjamia maun mukaan. Jos perheessä on lapsia, jätä pippuri miedoksi – maut tasapainottuvat uunissa täydellisesti. Orzo on avain: se kypsyy nesteessä ja muuttuu kermaiseksi risotoksi, mutta ilman jatkuvaa sekoittamista.

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa: Helppo ja maukas arkiruoka koko perheelle

Valmistus vaihe vaiheelta – näin helppoa se on

Resepti on suunniteltu aloittelijoille: ei monimutkaisia tekniikoita, vain perusvälineet. Käytä isoa uunivuokaa (noin 25×35 cm) tai valurautapataa – lämpö jakautuu tasaisesti.

  1. Paista reidet rapeiksi ja maukkaiksi: Suolaa ja pippuroi broilerireidet molemmin puolin reilusti – anna maustua 5 minuuttia. Kuumenna pannu keskilämmöllä, lisää 1 rkl oliiviöljyä ja paista reidet nahkapuoli alaspäin 5–7 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja rapea. Käännä ja paista toinen puoli 4–5 minuuttia. Siirrä reidet sivuun odottamaan – älä huuhtele pannua, sillä paistinrasva antaa makua vihanneksille.
  2. Kuullota vihannekset samassa pannussa: Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi – näin se kypsyy tasaisesti. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Lisää pannulle toinen ruokalusikallinen oliiviöljyä tarvittaessa ja kuullota vihanneksia 3–4 minuuttia keskilämmöllä, kunnes porkkana pehmenee hieman ja parsakaali saa väriä. Mausta kevyesti suolalla – älä liikaa, sillä kerma tasapainottaa maut.
  3. Kokoa vuokaan kerroksittain: Kaada uunivuokaan orzo-pasta tasaisesti pohjalle. Levitä päälle kuullotetut vihannekset ja sekoita kevyesti. Mausta orzo suolalla, pippurilla ja halutessasi valkosipulijauheella tai yrteillä. Kaada päälle kiehuva vesi ja kerma – seos peittää orzon juuri ja juuri. Sekoita vielä kerran, jotta neste jakautuu tasaisesti. Aseta paistetut broilerireidet päälle nahkapuoli ylöspäin – ne antavat makua liemeen kypsyessään.
  4. Paista uunissa matalalla lämmöllä: Lämmitä uuni 180 °C:een (kiertoilma 160 °C). Paista vuokaa uunin keskiosassa 35–40 minuuttia, kunnes orzo on kypsää, neste imeytynyt ja reidet saaneet kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla puolivälissä. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua – maut tasaantuvat ja orzo muuttuu täydellisen kermaiseksi.

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa on valmis – rapeat reidet, pehmeä orzo ja raikas parsakaali sulautuvat täydelliseksi kokonaisuudeksi. Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera – tämä ateria on ravitseva, täyttävä ja sopii koko perheelle.

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa: Helppo ja maukas arkiruoka koko perheelle

Vinkkejä täydelliseen lopputulokseen ja variaatioihin

Käytä valurautapannua ja -vuokaa parhaan lämmönjaon saamiseksi – ruoka kypsyy tasaisesti ilman palamista. Jos haluat juustoisempaa makua, ripottele päälle 50 g raastettua parmesaania tai cheddarjuustoa viimeisten 10 minuutin ajaksi – se kuorruttuu ihanasti. Orzo imee nesteen tehokkaasti, joten tarkista kypsyys hammastikulla – tarvittaessa lisää tilkka kiehuvaa vettä ja paista 5 minuuttia lisää. Variaatiot: korvaa parsakaali pinaatilla tai herneillä, lisää pekonia rapeutta tai sitruunankuorta raikkautta. Kevyempi versio: käytä ruokakermaa 10 % ja vähennä öljyä – silti täynnä makua.

Jos perheessä on gluteenittomia, korvaa orzo gluteenittomalla pastalla tai kvinoalla – rakenne säilyy samanlaisena. Tämä resepti on myös budjettiystävällinen: ainekset maksavat alle 10 € neljälle, ja siitä jää tähteitä lounaaksi.

Kanankoipi orzon ja parsakaalin kanssa uunissa – arkiruokien uusi suosikki

Tämä resepti on helppo, nopea ja täynnä makua: 20 minuuttia aktiiviaikaa, uuni hoitaa loput tunnissa. Ravitseva, kermainen ja monipuolinen – sopii koko perheelle, lapsille ja aikuisille. Se on lohturuokaa parhaimmillaan: lämmin, täyttävä ja valmistuu melkein itsestään.

Kokeile tänään illalla: osta ainekset kauppareissulla ja laita uuni päälle. Huomaat eron – vähemmän tiskiä, enemmän aikaa perheelle. Mikä mauste lisäät seuraavaksi – valkosipulia, chiliä vai tuoreita yrttejä? Jaa kokemuksesi kommenteissa – yhdessä teemme arkiaterioista ikimuistoisia ja maistuvia joka päivä

Tekijä

Moikka! Nimeni on Emilia – ja rakastan kerätä arjen pieniä oivalluksia, jotka saavat hymyn huulille ja elämän rullaamaan kevyemmin. Täällä jaan parhaat lifehackit, omituiset faktat ja ideat, jotka tekevät arjesta vähän taianomaisemman. Jos olet koskaan ajatellut “olisipa helpompaa tapa tehdä tämä”, niin täällä ehkä löytyy vastaus. Hypätään yhdessä mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *